VLMedia News 34

27.08.2021

Erittäin toivottu opettavainen sarja vihdoin saatavilla kokonaisuudessaan!


VLMedia julkaisee syyskuussa loputkin Albert Barillén luoman Olipa kerran...-sarjan osat!

Supersuosittu Olipa kerran-sarja alkaa Ihminen (1978) -osiolla, jossa seurataan ihmiskunnan historiaa aikojen alusta nykyaikaan ja saastumisen pilaamaan hypoteettiseen tulevaisuuteen. Sarjassa tutustutaan muun muassa neanderthalin ihmisiin ja Marco Poloon.

Sarjan toisessa osiossa lähdetään avaruuteen! Tutuksi tulevat muun muassa Kassiopeia, Asteroidit ja vihreä planeetta.

Olipa kerran elämä -osiossa tutustutaan ihmiskehon toimintaan. Miten toimivat aivot, sydän tai vaikkapa solut? Neljännessä osiossa lähdetään Amerikkaan ja perehdytään sen historiaan Atsteekkien, uudisraivaajien ja konkistadorien mukana.

Olipa kerran keksijät osiossa hypätään Arkhimedeen, Newtonin ja Faradayn matkaan. Sarjan kuudes osio esittelee erilaisia löytöretkeilijöitä, kuten Vasco da Gamaa, Kapteeni Cookia ja Livingstonea. Viimeinen osio Olipa kerran planeetta Maa (2008), käsittelee oman planeettaamme toimintaa. Tutuksi tulevat muun muassa Amazonin sademetsät, arvokkaat ekosysteemit ja uusiutuvat energiamuodot.

Paljon kaivatun sarjan värikkäät jaksot ovat samalla mielenkiintoisia, että opettavaisia. Jaksoissa kuullaan nostalgiset alkuperäiset dubbaukset!


Tilaa VLMediaShopista!