Perjantaina 10.11 ensi-illassa: Lonely Castle In The Mirror

02.11.2023


Kaikille niille ihmisille, jotka rakastavat Miyazaki-elokuvia!

Kokoro lopetti koulunkäynnin luokkatovereidensa kiusaamisen vuoksi. Eräänä yksinäisenä päivänä Kokoron huoneen peili alkaa hehkua ja hän imeytyy peilin läpi outoon maagiseen linnaan. Linnassa Kokoro tapaa kuusi muuta teini-ikäistä, jotka ovat päätyneet sinne samalla tavalla. Linna on täynnä mutkittelevia portaikkoja, valppaita muotokuvia sekä tuikkivia kattokruunuja.

Linnan valtiattarena toimii salaperäinen Susikuningatar, joka antaa heille tehtävän. Vihjeitä seuraamalla pääsee piilotettuun huoneeseen, jossa vain yhden hartain toivomus toteutetaan. Nuorten pitää kuitenkin muistaa, että linnasta on lähdettävä asetettuun aikarajaan mennessä tai heitä rangaistaan. Ajan kuluessa totuus paljastuu… kukaan heistä ei pärjää yksin ja vihjeiden ratkaisuun tarvitaan yhteistyötä. Vain ne, jotka ovat tarpeeksi rohkeita jakamaan oman tarinansa, pelastuvat.

Erittäin kauniisti piirretty elokuva perustuu Mizuki Tsujimuran piirtämään ja Japanissa julkaistuun Best Seller kirjaan (No. 1 best seller book 2017). Kirja on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja kuten King's Brunch Book Prize (2017), Japan Booksellers' Awards (2018) sekä The Guardian's 2021 highlight title! (2021) tittelit.

Lonely Castle in the Mirror -elokuvan on ohjannut Keichi Hara ja käsikirjoittanut Miho Maruo. Tuotantoyhtiönä toimii maineikas A-1 Pictures -studio, jonka aikaisempiin tuotantoihin kuuluvat esim. Mirai (2018), Sword Art Online Progressive TV-sarja (2012-) sekä sarjaan olennaisesti liittyvät kokopitkät elokuvat. Elokuva sai Japanin ensi-iltansa 21.12.2022 ja se oli yksi talvikauden katsotuimpia elokuvia noin 6 000 000 USDn lipputuloilla. Elokuva nimettiin Japanin Academy Prize for animation of the year (46th annual awards) ehdokkaaksi.

Katso traileri tästä!