VLMedia Oy

VLMedia Oy on kotimainen viihteen monitoimiosaaja kotimaisen ja kansainvälisen musiikin, elokuvan ja lahjakorttien liiketoiminta-alueilla.

Yhtiö perustettiin vuonna 1993 ja se aloitti toimintansa levy-yhtiönä. Yritys on toiminut musiikkitukkumarkkinoilla yli kahden vuosikymmenen ajan ja tähän päivään mennessä toimittanut yli 12 miljoonaa äänitettä suomalaisiin koteihin. VLMedialla on maailmanlaajuinen digitaalinen musiikinjakeluverkosto, joka kattaa kaikki merkittävät digitaalisen musiikin myyntipisteet. Jakelu- ja tukkumyynnin lisäksi yhtiö kustantaa ja tuottaa musiikkia.

Vuonna 2006 VLMedia aloitti elokuvien jakelun vähittäiskaupalle. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti ja saavutti alkuvuodesta 2015 kotimaisten toimijoiden markkinajohtajuuden. Tuotannoissa yhteistyökumppaneita ovat mm. Yle, MTV3 sekä kaikki merkittävät Suomessa operoivat tuotantoyhtiöt.

Elokuvateatteri- ja Video on Demand -jakelun yritys aloitti vuonna 2013.

Yhtiön laajaan liiketoimintaportfolioon kuuluu myös 2014 lanseerattu modernien lahjakorttien palvelu- ja tuotekonsepti vähittäiskaupalle. Valikoima sisältää kansainväliset tunnetut brändit, kuten mm. PlayStation, Google Play, Apple iTunes, Netflix, Spotify ja Zalando sekä kotimaiset Gift4You elämys- ja kokemuslahjat.

VLMedian kaikilla liiketoiminta-alueilla on huomioitu digitalisoitumisen tuomat mahdollisuudet. Yhtiöllä on vahva asema monikanavaisen liiketoiminnan osaajana ja edelläkävijänä. Yritys toimii aktiivisesti solmien strategisia yhteistyösopimuksia kotimaisten sekä ulkomaisten toimijoiden kanssa vahvistaakseen edelleen asemiaan markkinoilla.