Danny

Ennen kuulumattomalla show’llaan yleisöä villinnyt Danny alkoi kiertää Suomea aikana, jolloin tango oli valtakulttuuria. Siksi nuoruuden innolla tehty pioneerityö aiheutti myös ristiriitoja. Danny-show’n saapuminen tanssipaikoille ja kaikkensa lavalla antaneen Dannyn esiintymiset olivat monelle kuitenkin kesän odotetuin tapahtuma.

Elokuva kertoo tarinan artistin tähän asti tarkoin varjellusta elämästä. Miksi juuri hänestä tuli yksi Suomen karismaattisimmista lavaesiintyjistä ja menestyneimmistä artisteista?

Ohjaus: Sakari Saksa
Levittäjä:
Kuusan Kino
Ensi-ilta: 18.11.2016
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri K7

Uhrauksia vapaudelle

Eletään vuotta 1941. Saksa ja Bulgarian liittolaiset miehittävät Skopjen kaupungin. Juutalaiset pakotetaan poistumaan kodeistaan, saksalaisupseerit haalivat heidän talonsa, ja kaupunkiin jäävien asukkaiden elämä muuttuu äkillisesti ja aavistamatta jokapäiväiseksi ponnisteluksi.

Toisen maailmansodan kauhu ja kärsimys nähdään tragikoomisin vivahtein 11-vuotiaan Zoranin näkökulmasta.



Ohjaus: Rade & Danilo Serbedzija
Ensi-ilta: 7.10.2016
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri K12

Lumikuningatar

Perustuu rakastettuun H.C. Andersenin satuun

Nuoret ja viattomat Gerda ja Kai asuvat pienessä kylässä, jossa kerrotaan legendaa kauniista mutta tunteettomasta lumikuningattaresta, joka kylvää ympärilleen vain hyytävää kylmyyttä. Legenda muuttuu kuitenkin pian totiseksi todeksi, kun Gerdan ja Kain välisestä ihastuksesta ja lämmöstä kateellisena Lumikuningatar päättää ottaa Kain omakseen. Onnistuuko nuoren Gerdan pelastaa Kai ajoissa Lumikuningattaren pauloista, ennen kuin tämän sydän jäätyy ikiajoiksi?
Ohjaus: Karola Hattop
Ensi-ilta:  4.12.2015
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi


Traileri S

Valkoinen raivo

Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua, eikä toteuttanut "fantasioitaan". Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija ja arvostettu tieteellinen asiantuntija, minkä kautta hän on perehtynyt massamurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan niihin. Tältä pohjalta Lauri on luonut teorian "valkoisesta raivosta". Laurin mukaan on olemassa useita ihmisiä, jotka ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä "valkoista raivoa", mikä voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin ja muihin väkivaltaisiin tekoihin.

Ohjaus: Arto Halonen
Käsikirjoitus: Arto Halonen
Ensi-ilta: 27.11.2015
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri K12

Maija Mehiläinen

Valloittava animaatio pienestä Maija Mehiläisestä, jolla on suuri sydän!

Maija asuu suuressa ja värikkäässä elämää kuhisevassa mehiläispesässä. Vilkkaalle Maijalle tuottaa päänvaivaa sopeutua pesän arkeen. Pian hän joutuukin kuninkaallisen neuvonantajan silmätikuksi. Kun Maija tietämättään pilaa neuvonantajan suunnitelman varastaa kuningatarhyytelö, päättää neuvonantaja savustaa Maijan ulos pesästä. Maija lähtee pesästä uskollisen ystävänsä kanssa ja suuri seikkailu kauniilla niityllä alkaa. Ystävykset tapaavat paljon omalaatuisia ötököitä matkansa varrella. He ystävystyvät muun muassa herhiläisen sekä heinäsirkan kanssa. Juuri kun Maija on kotiutunut niitylle, hän saa tietää, että kuninkaallinen neuvonantaja on syössyt kuningattaren vallasta. Nyt tarvitaan Maijan neuvokkuutta pesän pelastamiseksi!

Lähde Maijan ja ystävien kanssa unohtumattomalle seikkailulle!

Ohjaus: Alexs Stadermann
Ensi-ilta: 30.10.2015
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri S

Winx Club - Syvyyksien salaisuus


Winxien arkkiviholliset Trix noidat liittoutuvat Politean ilkeän nymfin kanssa päättääkseen keijujen päivät lopullisesti. Valtameren syvyyksiin on piilotettu helmi, joka antaa mittaamattomat voimat haltijalleen. Helmen avulla Trixit ja Politea aikovat tuhota myös Winx keijut.

Voittamattomalta vaikuttava pahuuden liittouma: Trixit, Politea ja Tritannus lähtevät kilpajuoksuun aikaa ja keijuja vastaan löytääkseen helmen ja sinetöidäkseen voittamattomuutensa. Riittääkö keijujen suurinkaan rakkauden voima estämään Trixien ilkeää suunnitelmaa?

Bloom on päättänyt pelastaa Trixien vangitseman prinssi Skyn ja ehtiä helmen luokse ennen muita, mutta Politea sekoittaa Winxien suunnitelmat lopullisesti pettäessään ilkeät liittolaisensa oman etunsa vuoksi.

Maailman merien saastuminen sekä Winxien tuhoutumien alkaa vaikuttaa vääjäämättömältä…

Ohjaus: Iginio Straffi
Ääninäyttelijät: Diandra, Mimi ja Kuku
Ensi-ilta: 8.5.2015
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri S

The Tribe - Heimo

Kuuromykkä miehenalku Sergey lähetetään kuurojen sisäoppilaitokseen, jossa hänen on selvitettävä paikkansa hierarkiassa rikosten ja prostituution vallitessa. Hän nousee nopeasti tekemiensä rikosten myötä yhä korkeammalle tämän pienen ja kieroutuneen yhteisön silmissä, mutta tutustuessaan Annaan hän rikkoo tahtomattaan kaikkia mahdollisia kirjoittamattomia sääntöjä…


-Maailmassa jossa sanoilla ei ole merkitystä, vain teot ratkaisevat-

Ohjaus: Myroslav Slaboshpytsky
Käsikirjoitus: Myroslav Slaboshpytsky
Ensi-ilta: 10.4.2015
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri K16

Toiset tytöt

Esa Illin ohjaama Toiset Tytöt -elokuva perustuu neljän 18-vuotiaan tytön pitämiin videopäiväkirjoihin vuoden ajalta. Tarinassa käsitellään ympäröivää maailmaa tämän päivän nuoren näkökannalta.

Jessica rakastuu tulisesti. Varoituksista huolimatta hän seuraa rakkauttaan Vilnaan, mutta kun todellisuus iskee, rakkaus ei olekaan niin helppoa. " Kaikki olisi hyvin, jos mä en olisi niin helvetin tyhmä."

Aino ei enää jaksa olla ainaisen pilkan kohteena, vaan päättää kerrankin pitää puolensa. Pitkään nielty viha ja maahan poljettu itsetunto tuovat Ainosta esiin täysin uuden puolen. "Suunnitelmani on, etten koska aio pysähtyä, varsinkaan peilin äärellä."

Taru huomaa olevansa raskaana. Halu pitää lapsi on ehdoton, mutta viinasta ja sekoilusta luopuminen ei silti tunnu itsestäänselvyydeltä. "Suunnitelma oli kuolla huumeisiin ennen kuin täytän 30."

Jenny ei saa vastarakkautta parhaalta ystävältään ja on muutenkin jumissa elämässään. "Ehkä mun on nyt vaan päätettävä olla onnellinen."

Ohjaus: Esa Illi
Tuotanto: Fisher King Productions Oy
Ensi-ilta: 13.3.2015

Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi


Traileri K12

My Little Pony Equestria Girls Rainbow Rocks

Twilight ja Spike palaavat Canterlot High:in auttamaan ihmisystäviään uudessa seikkailussa. Koululla järjestetään kykykilpailu, jossa Rainbow Dashin, Applejackin, Pinkie Pien, Rarityn ja Fluttershyn uusi bändi The Rainboomsin esiintyy. Yllättäen koululle saapuu uusi tyttöbändi The Dazzlings, joka uhoaa muuttavansa ystävällisen musiikkikilpailun bändien väliseksi taisteluksi.

Jännitys tiivistyy kun Sunset Shimmer huomaa ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. Mitä The Dazzlingsit salaavat ja ehtiikö Prinsessa Twilight auttamaan ystäviään musikaalisella taialla, kun vaakalaudalla on koko koulun kohtalo?

Genre: Lapset & perhe
Ohjaus: Jayson Thiessen, Ishi Rudell
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Ensi-ilta: 14.11.2014

Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri S

Amazonia

Amazonia 3D on kiehtova matka maailman suurimpaan sademetsään. Vankeudessa syntynyt kapusiiniapina Sai selviää kuin ihmeen kaupalla lentokoneonnettomuudesta ja löytää itsensä keskeltä Amazonian koskematonta viidakkoa. Utelias pikkuseikkailija ottaa heti kaiken irti yllättävästä vapaudestaan. Sillä on edessään täysin uusi ja tuntematon maailma, jota verhoaa tiheä ja kukoistava kasvillisuus. Pian Saille kuitenkin selviää, että viidakon kauneus saattaa olla myös hyvin petollista. Sai kohtaa metsässä kaikenlaisia eläimiä aina jaguaarista tapiiriin ja ymmärtää, että paras tapa säilyä hengissä on saada muiden lajitoveriensa hyväksyntä. Sain villit lajitoverit eivät kuitenkaan ole valmiita ottamaan kesyä sukulaistaan avosylin vastaan..

Genre: Koko perheen seikkailuelokuva
Ohjaus: Thierry Ragobert
Originaali idea: Stéphane Millière & Luc Marescot
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Ensi-ilta: 7.11.2014

Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri S

Monsterimies

Ainoa virallinen dokumenttielokuva Lordista, suomalaisesta kansallissankarista, luovasta hirviönerosta, joka voitti bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-tittelin. Elokuvassa päästään ensimmäistä kertaa kulissien taakse, missä voiton myötä bändin johtohahmo Mr Lordi, rovaniemeläinen Tomi on kokenut suuren menestyksen ja massojen hyväksynnän. Kahden vuoden jälkeen Lordista on tehty kaupallinen brändi, mutta Tomi kärsii totaalisesta romahduksesta eikä pysty luomaan uutta. Paine onnistua on suuri sekä fanien että suuren yleisön taholta.

Onnistuuko Tomi vaikeuksien keskellä pitämään hirviöyhtyeensä kasassa ja löytämään lapsenomaisen luomisen ilon ratkaisevan tärkeää uutta Lordi levyä varten? Elokuvassa seurataan yksinoikeudella suositun hirviöbändin vaikeaa arkea esirippujen takana ja nähdään ainutlaatuista, ennennäkemätöntä arkistomateriaalia hirviöunelman syntyvaiheista Tomin lapsuusvuosilta.

Tomi vannoo ikuista uskollisuutta kasariheville eikä koskaan aio kasvaa aikuiseksi. Elokuva kertoo luomisen vimmasta, ja rohkeudesta olla juuri sitä mihin itse uskoo, vaikka hevimonsteri 1980-luvulta ei olisikaan enää muodikkain juttu maailmassa.

Genre: Dokumenttielokuva
Ohjaus & käsikirjoitus: Antti Haase
Tuotanto: Illume Oy, osatuottajina ovat JAB Film (Norja), Common Ground Pictures (Ruotsi) ja Film i Väst (Ruotsi)
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Ensi-ilta: 26.9.2014
Lisätiedot & haastattelupyynnöt: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri K7

Kasvukausi

Kasvukausi kertoo miehestä, joka haluaa kasvattaa kannabista avoimesti ja lupia kyselemättä. Laki kun näyttäisi mahdollistavan kaiken kasvatuksen muuhun kuin huumausainekäyttöön. Viranomaiset ovat asiasta kuitenkin toista mieltä, ja vaikka pelto pukkaa kukkaa, on sadonkorjuun tiellä este jos toinenkin. Kasvukausi seuraa viljelijä Timo Haaran toimintaa kannabiksen parissa kahden vuoden ajan. Elokuva on tarina kansalaistottelemattomuudesta ja yhden miehen taistelusta tavoitteensa puolesta systeemiä vastaan. 



Genre: Dokumenttielokuva
Ohjaus: Sampsa Huttunen
Teatterijakelu: VLMedia Oy
Event Cinema: 12.6.2014 kello: 21:00, Finnkino Tennispalatsi Sali 2
Lisätiedot: sampsa(a)mediareaktori.fi 

Borgman

Borgman lukeutuu vuoden 2013 euroelokuvan lupauksiin. Alex van Warmerdamin ohjaus valittiin kotimaassaan parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Ratkaisu osoittaa poikkeuksellista rohkeutta: Borgman on hykerryttävä demoninen trilleri.

Epäilyttävän näköinen Borgman joutuu pakenemaan yllätysvieraita kotoaan, ottaa pari kaveria mukaansa ja päätyy hienostoperheen ovelle kysymään, voisiko lainata kylpyhuonetta. Marina-vaimolle tämä olisi ok, mutta isäntä Richard murjoo hiipparin tohjoksi, Marina alkaa sääliä mystistä resupekkaa ja päästää hänet salaa elämäänsä. Laupeus kääntää perheen elämän ylösalaisiin ja käynnistää absurdin painajaisen.

Borgman kiertää verisiä ja unenomaisia käänteitä yhteen kuin hirttosilmukka. Tarina antaa katsojalle köyttä vain vetääkseen sen pois juuri kun päähenkilön tavoitteet tuntuvat selkiytyvän. Mysteerin takana jylläävät kutkuttavaan kulttikuvastoon yhtyvät keskiluokkaiset painajaiset, jotka muuttuvat himoksi ja aiheuttavat uhreja niin talossa kuin puutarhassa.

Borgmanin on elokuva, jonka nyanssit ja monitahoisuus on liki mahdotonta kiteyttää. Se edustaa vuoden 2013 rohkeinta elokuvantekoa - ja kunnioittaa poikkeuksellisesti myös katsojaansa täysin rinnoin.

Genre: Jännitys
Ohjaaja: Alex van Warmerdam
Teatterijakelu: Night Visions & VLMedia
Ensi-ilta: 6.6.2014

Traileri K12

Romanssi

Kolmekymppinen, sitoutumiskammoinen Lia (Elina Reinikka, tuttu tv-elokuvasta Älä sano mua prinsessaks! ) törmää kadulla mieheen (Juha Lagström, tunnettu mm. Elonkerjuu yhtyeen solistina), joka alkaa muistella heidän yhteisiä hetkiä kymmenen vuoden takaa. Lia ei kuitenkaan pysty palauttamaan tapahtumaa mieleensä, eikä mies suostu kertomaan enempää. Lia suostuu lopulta uteliaisuuttaan lähtemään salaperäisen miehen kanssa illalliselle.

Sisarelleen (Hanna Manu) Lia tunnustaa kokeneensa kymmenen vuotta sitten "rakkautta ensisilmäyksellä" kohtaamisen kantapaikassaan, mutta Lia seurusteli tuolloin eikä tilanne johtanut mihinkään. Onko tämä arvoituksellinen mies juuri se mies, jota Lia on odottanut viimeiset kymmenen vuotta?

Genre: Draama
Ohjaus: Anssi Mänttäri
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Ensi-ilta: 11.4.2014

Lisätiedot: nora.idman(a)vlmedia.fi

Traileri S

Kalevala - Uusi aika

Väinämöinen ja Seppä Ilmarinen päättivät takoa Sammon, joka antaa ihmiselle kaiken mitä hän haluaa. Samaan aikaan Pohjolan akka Louhi liittoutui vieraan valloittajan kanssa ryöstääkseen Sammon. Kalevan kansa jakaantuu ja sortuu petoksien vyyhtiin.

Kansainvälisessä suuressa konsernissa kuohuu. Näyttelijä Väinö Väinölän poika Sampo kärsii henkisesti, eikä tiedä mistä olotila johtuu. Ennen ensimmäisen lapsensa syntymää, Sampo saa tajuttomuuskohtauksen ja vaipuu menneisyyteen, muinaiseen Kalevan kylään todistamaan hyvän ja pahan taistelua. Sairaalan vessasta herätessään hän ymmärtää, että pitkään jatkunut tunne johtuu hänen soimaavasta omastatunnostaan. Sampon on kohdattava entinen elämänsä voidakseen mennä eteenpäin.

Menneisyydessä luotu Kalevan suvun ja Pohjolan kansan välinen konflikti herää jälleen henkiin. Sampo ja hänen läheisensä ovat taas mukana taistelussa Pohjolaa vastaan. Totuus Sammosta paljastuu tänään, mutta ymmärtävätkö kaikki oman taistelunsa ja voittavat yhteisen vihollisen?

Genre: Draama
Ohjaus: Jari Halonen
Teatterijakelu & markkinointi: VLMedia Oy
Ensi-ilta: 15.11.2013

Lisätiedot: tero.hiltunen(a)vlmedia.fi

Trailer K7