Spandex

Spandex on vuonna 2013 perustettu eurodancebändi. Nelihenkisen bändin muodostaa  porilaiset Jukka "Kapteeni" Ranula (kosketinsoittimet), Petteri Rosenbom (rummut), helsinkiläinen Emilia "Milia" Rinne (laulu) ja tamperelainen Katri Metso (laulu). Metso tunnetaan myös DCX yhtyeen entisenä laulajana ja myöhemmin soolouransa tiimoilta, mm. radiosingleistä "Pidä kiinni" (2009), "Hyvästi huominen" (2010) ja "Mitä Silloin Jää" (2015). Hänet on nähty myös YLE :n Tartu Mikkiin ohjelmassa. Rinne ja Metso liittyivät Spandexin riveihin vuonna 2014 edellisten laulajien vaihdettua toiseen genreen.

 

Spandex solmi levytyssopimuksen VLMedia Oy :n kanssa alkuvuodesta 2013. Bändin ensimmäinen single "Pelkkää Bailandoo" julkaistiin toukokuussa 2013. Kappaleen musiikkivideota on katsottu YouTubessa tähän mennessä yli 60.000 kertaa. Kakkossingle "Syyllinen" (2013) on kerännyt Youtubessa lähes 110.000 katselukertaa, ja kolmas single, legendaarisen Juhani "Tami" Tammisen kanssa tehty "Backhand, Forehand, Boom Boom Boom" (2014) on kerännyt yli huimat 220.000 katselukertaa. Kappale sai radiosoittoa Radio NRJ:llä , pääsi YleX :n Rytmibarometriin ja toi bändille televisionäkyvyyttä, kun TV5kanavan "Tavallista Elämää" ohjelmanjaksossa kuvattiin Tamin vierailua Spandexin "Himos Juhannus" festivaalikeikalla 2014.

 

Spandexin debyyttialbumi "Pelkkää Bailandoo" julkaistiin 5. marraskuuta 2014. Spotifyssä levyn kappaleita on kuunneltu tähän mennessä yli 100 000 kertaa. Alkuvuodesta 2015 julkaistu single "Mikä Fiilis" oli Radio KLF :n kesän viidenneksi soitetuin kappale. Radiokanava myös otti jo ennakkoon soittoon yhtyeen uusimman "Bling Bling Bling" nimisen kappaleen, joka on tarkoitus julkaista singlenä myöhemmin kuluvan syksyn aikana.

 

Spandex on kiertänyt ahkerasti keikkalavoja ja festareita, ja heidät onkin voinut bongata muun muassa "Kalajoen Juhannus", "Himos Juhannus", "Jysäri" sekä "We Love the 90's" festivaaleilta. Keikkojensa lomassa bändin jäsenet ovat takahuoneissa törmänneet moniin ysäritähtiin, ja näiden kohtaamisten seurauksena Spandexin tytöt ovatkin nousseet lavalle yhdessä DAZE n, Magic Affairin ja Eroticin kanssa.


Live-esiintyminen onkin Spandexin ehdoton ykkösvaltti . Bändin show on kotimaisella musiikkikentällä ainutlaatuinen; keikoilla soitetaan luontevasti sekoittaen niin bändin omaa tuotantoa kuin kovimpia ysäricovereitakin. Kovalevyltä tulevien pohjien päälle soitetaan livenä sähkörumpuja ja kosketinsoittimia, kahdella näytöllä pyöritetään reaaliaikaisia musiikkivideoita keikan aikana kuultavista kappaleista, ja molemmat laulajat pomppivat, huudattavat ja tanssittavat riehakasta yleisöä.
Keikkamyynti:

arttu.tolonen@piikkikasvi.fi